2017. április 28., péntek

Lino, Padlet, QR codes, QR code generator, Google Maps, Nature Sound Map, Madárhatározó, Növényhatározó



Lino - online kitűzős parafatábla

Képeket, tennivalókat, ötleteket, házi feladatokat, határidőket ki lehet tűzni a virtuális parafatáblánkra. Videót, excelt, pdf-et is ki lehet tűzni. 

képforrás: http://en.linoit.com/


Padlet - online kitűzős parafatábla

Csoportoknak Padlet felület nyelveseknek: beadandó, anyagok, házik, érdeklődések kitűzése. Virtuális osztályterem vagy csak passzív néző is lehet. Kicsit könnyebben kezelhető a 29 nyelvvel, mint a Lino.
képforrás: https://traineeshipstaffsupportprogramme.wordpress.com/e-learning-tools-2/padlet/


QR codes - QR kód olvasó


QR-kódok segítségével egyszerű, szöveg alapú információkat tudunk könnyen elérhetővé tenni bárhol a világban. A generátor segítségével egy okostelefonnal beszkennelhető kódot hozhatunk létre internetes linkből vagy egyszerű szövegből. A kódra tartva a telefonon megjelenik az információ.
képforrás: http://www.qrstuff.com/

QR code generator - QR kód készítő

Szöveges információt kódol kód formájában, telefon kameráját rátartja a kódra és megmutatja milyen információt rejt. Tanórán kívüli feladatokra - kis cetlire kinyomtatható - pl.: szöveges üzenetet is lehet titkosan küldeni.


Google Maps - térkép utcaképpel

Online térkép, navigáció, útvonaltervező. Beírunk egy helyet és kiadja azt, meg lehet nézni az utcaképet is. Sőt útvonalat is tervezhetünk oda autóval, tömegközlekedéssel és gyalog is. Kiírja az időt, ameddig tart az út A helytől B helyig. Megmutatja a közelben lévő legnagyobb helyeket pl.: múzeumok, benzinkutak.


képforrás: https://support.google.com/adwords/answer/3246303?hl=en


Nature Sound Map - Természeti hangok

Biológia órán szintén hasznos. Google maps domborzatát használja az elhelyezéshez és kis lejátszási gombbal meg lehet hallgatni a természet hangjait az egyes helyeken pl Tazmánia esőerdő hangját, kis leírást is ad róla. Szemléltetésre jól alkalmazható.

képforrás:http://www.freetech4teachers.com/2014/01/nature-sound-map-listen-to-sounds-of.html


Madárhatározó - a neve mindent elárul

A látott madarat lehet különböző tulajdonságai alapján (szín, élőhely) kikeresni. Amint megtaláltuk a madarat, információkat olvashatunk róla, sőt ha online vagyunk, akkor hangfelvételeket is meghallgathatunk. Nem fotókat, hanem rajzokat tartalmaz a madarakról. Offline használható, de vannak csak online részei is. Madár színét, élőhelyét stb.. beírva kidob olyan madarakat, amelyekre igaz lehet. Csak rajzok vannak benne és nem fotók. Biológia órán és kirándulásokon tökéletes.

képforrás: http://www.innoportal.hu/madarhatarozot-keszitettek-okostelefonra


Növényhatározó - a neve mindent elárul

Telefonos növényhatározó, sokféle opcióval és keresési beállítással. Offline. Ugyanolyan, mint a madárhatározó szűrési lehetőségekkel, telefonnal. Biológia órán és osztálykiránduláson tökéletesen használható.

képforrás: http://www.koloknet.hu/hirek/a-termeszetkedvelok-imadni-fogjak-novenyhatarozo-a-telefonban/


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése